SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

jakość białka

  • ja nie mam cukrzycy ciekawilo mnie jaki mam poziom cukru czy to naczczo czy to po roznych suplach zaczynajac od tych obnizajacych poziom glukozy naczczo konczcac po tym jak reaguje na bcaa/eaa/aminki czy jak bede reagowal na carbo moja - moze zbyt wielka - ciekawosc napisalem tylko ze myslalem ze bedzie gorszy wynik - tj. wyzszy a te kilka [...]

    Odpowiedzi: 1356 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-01 02:08:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Podnoszenię ciężarów

    Post
    Aktualności - Sporty Siłowe

    [...] objętości i intensywności treningu wpływ ma także płeć, wiek, stan organizmu, skład ciała, warunki otoczenia oraz czynniki żywieniowe jak ogólna energetyczność diety czy jakość białka w diecie. Analizując problem spożycia białka warto zwrócić przede wszystkim uwagę na spożycie tego składnika pokarmowego wśród zawodników uprawiających [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 5476 Data: 2009-04-24 15:11:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Sol, mówiłeś, że co jak co, ale o jakość białka z mięsa dbasz. Kupując taką gotową mieloną wołowinę, zwracasz uwagę na skład? Jakieś rady? :) Ostatnio korzystam z mielonej wieprzowiny - co to niby tylko to jest w opakowaniu i nic więcej. Ale mam dylemat: wołowinę kupić i zmielić samemu - większą ilość i zamrozić, czy takie paczkowane też są si? [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-08-17 10:50:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] drogę sam. Bo co w gruncie rzeczy się liczy ? Liczy się makro. M A K R O To się liczy. Nie tylko i wyłącznie. Bo liczy się również ilość błonnika, witamin, minerałów, jakość białka jakie spożywamy. Liczy się trening. Liczy się regeneracja. Liczą się dziesiątki innych rzeczy. A nie liczy się tylko i wyłącznie ilość brązowego czy [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-05-10 21:38:30 Szacuny postu: 14 (cały temat: 0)
  • Mięśnie brzucha

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    [...] osób jest bardzo różne i uzależnione od wielu czynników, szczególnie żywieniowych, takich jak: skład diety, zawartość węglowodanów i tłuszczów w pożywieniu oraz sama jakość białka. Zapotrzebowanie to zmienia się także w zależności od wieku, płci, stanu organizmu, oraz stopnia wytrenowania. Aby Białko dostarczane w pożywieniu mogło być [...]

    Odpowiedzi: 456 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-07-27 01:15:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • O mleku z onetu

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] : "Wskaźnik trawienia białek skorygowany względem aminokwasów - Protein Digestibility Corrected Amino Acid (PDCAA). Wskaźnik PDCAA jest standardem FAO/WHO określającym jakość białka. (...) Kazeina, podstawowy białkowy składnik mleka, ma wskaźnik PDCAA wynoszący 1 i uważana jest za pełnowartościowe białko zawierające wszystkie niezbędne [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 4714 Data: 2003-12-19 19:43:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziennik Kuby vol. 2

    Post
    Po 35 roku życia

    [...] 1-1,5 g białka na kgmc (na kgNmc wychodzi w niektórych przypadkach pewnie ze 3,5) Białka są na tyle złożonymi strukturami, że nie widzę prostego przełożenia roślina/pasza, a jakość białka i jego przyswajalność. Owszem sporo mówi się o większej wartości biologicznej mięsa przeżuwaczy karmionych trawą. W przypadku wołowiny ma to uzasadnienie w [...]

    Odpowiedzi: 2507 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-02-07 17:44:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • X19 NATURALNIE

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    [...] osób jest bardzo różne i uzależnione od wielu czynników, szczególnie żywieniowych, takich jak: skład diety, zawartość węglowodanów i tłuszczów w pożywieniu oraz sama jakość białka. Zapotrzebowanie to zmienia się także w zależności od wieku, płci, stanu organizmu, oraz stopnia wytrenowania. Aby białko dostarczane w pożywieniu mogło być [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 5949 Data: 2015-03-01 22:23:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ciała, to wychodzi wg mnie całkiem sporo: aktualnie węgli (zaokrąglając wagę nawet do 50 kg) - 5g/kg. Z jak podbiję ewentualnie do 30 to będzie nawet 6g na kg. 2. Ilość i jakość białka - ok, jakość może nie powala, ale... złapałem fazę na ser %-) Smakuje mi po prostu ryż/makaron z pomidorami, a całość przypieczona serem %-) Może po prostu też [...]

    Odpowiedzi: 1054 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-04 07:10:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA cz.3

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    bartek895 chyba otrzymałeś odpowiedzi w temacie swoim jeszcze Ci mało? to powiem tak dobrze dopasowałeś nrk1989 przy jednorazowym dostarczeniu takiej ilości nic nie powinno się stać gdyż organizm zostanie zaskoczony jeśli wcześniej trzymałeś dietę i prawdopodobnie podwyższy metabolizm możliwe że część po prostu przeleci przez ciebie niestrawiona [...]

    Odpowiedzi: 2998 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-05-31 12:15:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ludi_ / Jem/Nie Jem / fotki 1 strona

    Post
    Trening dla początkujących

    [...] ATP). Od czego będzie zależał czas przebudowy/dostosowania organizmu do zgoła inneg paliwa (w spoczynku organizm betaoksyduje) wymiana białek nastąpi najszybciej, gdy jakość białka będzie prima sort, energii tyle ile potrzeba , ilości B tyle ile trzeba Wag należna 170-100 +/-10% 63-77kg. Uważam,że przy 72kg i czystej masie mięśniowej przy [...]

    Odpowiedzi: 961 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-04 20:36:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kalikstat - pokonać przeciwności

    Post
    Trening dla początkujących

    kamikaz - a jak na tle jakości białka wypada pierś z kurczaka/indyka, jajka, twaróg, serki wiejskie i mleko (akurat z białkiem tu średnio, ale podbija kcal)? Któreś są lepsze, albo gorsze? Jakość białka podrobów jest ok, czy jak sama nazwa wskazuje - nie koniecznie? A białka ograniczam ze względu na poradę nefrologa ;-) Co do węglowodanów - [...]

    Odpowiedzi: 2722 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-10 08:49:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • To sa niby te badania (zrodlo - http://www.swiatkonsumenta.pl/artykul.php?id=1158) Wybrane, zbadane, ocenione Niemiecka Fundacja Warentest przetestowała 10 odżywek białkowych, które mają pobudzać rozbudowę masy mięśniowej, jak również produkt z zawartością kreatyny oraz preparat z Tribulus terrestris. Testowane produkty zakupiono w sierpniu i na [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 3972 Data: 2008-05-09 11:52:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] NIE-denaturyzowane. Jest to lepsza forma pozyskiwania izolatu a produkt bardziej wartosciowy. Nalezy rowniez pamietac ze odzywka zawiera okreslona ilosc wilogoci - kazda odzywka ! Wiec na to odchodzi kilka %. (koniec) Nie jesteś więc odosobniony w twierdzeniu, że proces ultra/mikrofiltracji jest lepszy, jeżeli chodzi o wynik - jakość bialka.

    Odpowiedzi: 645 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-08-05 08:59:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • panowie przesadzacie jak zawsze z nad interpretacja moich slow mowie o tym ze jakosc bialka czy innych supli ja poznaje po samopoczuciu jesli po spozyciu takiego czy innego kreci w brzuchu, picze w gradle czy konczy sie eksplozja gazow to jest total - szjs bo suple maja mi pomagac w treningu i zyciu a nie przeszkadzac w nim. z powodu takich bialek [...]

    Odpowiedzi: 645 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-08-05 19:42:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] muszę przyznać, że bardzo smaczne białaczko. Na początku miałam problemy z rozpuszczaniem, ale już potem odsypywałam w woreczki i wsypywałam po treningu i było ok. Dobra jakość białka, konsystencja, aczkolwiek nie za bardzo odpowiadała mi konsystencja smaku jogurt-wiśnia zwłaszcza, gdy piłam po treningu, dlatego musiałam lać więcej wody, bo [...]

    Odpowiedzi: 865 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-02-15 13:11:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] się tylko 70% metioniny w porównaniu z białkiem wzorcowym, to tylko 70% aminokwasów będzie z niego zużytkowanych do syntezy własnego białka ustrojowego. Wartość odżywcza lub jakość białka wyniesie więc 70% (jakość białka wzorcowego wynosi 100%). Stwierdzenie "żaden z aminokwasów nie jest ograniczający" oznacza, że w AminoEgzo dobraliśmy [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 5078 Data: 2009-04-07 09:35:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trening - masa ;]

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    [...] osób jest bardzo różne i uzależnione od wielu czynników, szczególnie żywieniowych, takich jak: skład diety, zawartość węglowodanów i tłuszczów w pożywieniu oraz sama jakość białka. Zapotrzebowanie to zmienia się także w zależności od wieku, płci, stanu organizmu, oraz stopnia wytrenowania. Aby Białko dostarczane w pożywieniu mogło być [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1639 Data: 2007-07-27 01:59:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ostatnio także odkryłem tofu. To bardzo dużo wysokiej jakości białka za grosze i bardzo odpowiada mi smakowo... A z czego ta wysoka jakość białka wynika? Ciekaw jestem Twojej opinii, bo słyszałem zgoła przeciwne opinie na temat tego specyfiku. Czym przyprawiasz że tak Ci pasuje smakowo?

    Odpowiedzi: 172 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-06-16 22:32:20 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Rozmowy na temat Ostrowi

    Post
    Odżywki i suplementy

    ciagle widze pytania o to jakie bialko jest najlepsze, a jeszcze niewidzialem o to jakie jest najgorsze NAJGORSZE W CZYM?GORSZE JEST NP WPC 65 zadalem juz to pytanie, w jednym poscie ale jakos zaden milosnik ostrowii mi nieodpowiedzial GDZIE ZADALES TO PYTANIE niewiem czy nikt nieznal odpowiedzi, czy niezauwazyl pytania, dlatego zadam je w [...]

    Odpowiedzi: 233 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-05-23 14:44:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)